Langetermijnbeleggers zijn aan het worstelen, waarbij 95% van de bitcoin-transacties met ‚jonge munten‘ te maken heeft

Langetermijnhouders blijven BTC accumuleren terwijl speculanten op korte termijn verkopen.

Volgens onderzoek door Glassnode, leverancier van on-chain analytics, is 95% van de laatste Bitcoin wisselende eigenaren minder dan drie maanden geleden voor het laatst verplaatst op de blockchain

Uit het The Week On-Chain- rapport van 15 maart van Glassnode bleek dat slechts 5% van de bestede output meer dan 90 dagen oud is, wat aangeeft dat de overgrote meerderheid van BTC die zich aan de ketting beweegt ‚jonge munten‘ zijn.

Andere gegevens van Glassnode hebben aangetoond dat adressen die BTC ten minste drie jaar hebben gehost, hun bezit de afgelopen zes tot twaalf maanden aanzienlijk hebben vergroot, terwijl kortetermijnhouders sinds begin 2020 winst nemen.

Glassnode definieert ‚Long Term Holders‘ of LTH als wallets die hun Bitcoin meer dan 155 dagen hebben vastgehouden, terwijl ‚Short Term Holders‘ of STH worden beschreven als wallets die BTC binnen 155 dagen on-chain verplaatsen of munten ontvangen

Het rapport beweert dat LTH de neiging heeft om een grotere kennis van Bitcoin te hebben , BTC accumuleert in bearmarkten en wat ontlast tijdens bullmarkten. Daarentegen zijn STH waarschijnlijk ofwel nieuwere marktdeelnemers of speculanten op korte termijn die vaak waarde tussen beurzen verplaatsen, voegde het eraan toe.

Tegen de huidige prijzen ontdekte Glassnode dat 10,85 miljoen BTC, of ​​58% van het circulerende aanbod van Bitcoin, momenteel winst maakt op basis van wanneer ze voor het laatst in de keten zijn gegaan, terwijl 5,3 miljoen BTC momenteel winst maakt en in handen is van STH-portefeuilles.

Glassnode merkte ook op dat LTH’s eigenlijk meer munten in handen hebben dan in eerdere marktcycli.

De analyseprovider stelde ook vast dat het aantal actieve nieuwe entiteiten onlangs is gestegen tot nieuwe recordhoogtes, wat aangeeft dat er onlangs veel nieuwe particuliere beleggers de ruimte zijn binnengekomen.