Ett år efter att ha avskaffat Bitcoin, Chuck E-ostfiler för konkursskydd

Chuck E Cheese, en restaurangkedja, har beskrivits som „älskad“ och ett „Mecka för barn.“ Knappt ett år efter att ha fallit i Bitcoin-fällan – förlöjligade världens mest värdefulla mynt när medgrundare av Product Hunt oskyldigt jämförde sin token med BTC, är kedjan bruten.

I juli 2019 sa restaurangens officiella Twitter-konto att Bitcoin var en falsk valuta.

CEC Entertainment-filer för konkursskydd

Saken är att crypto twitter inte lider förolämpningar. De kommer att bo på det i flera dagar.

Därför var det ingen överraskning att när CEC Entertainment – moderföretaget till restaurangkedjan, som lämnade in för konkursskydd, inte kryptoentusiaster tvekade inte att hämta tweetet om Bitcoin.

Binance-erbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och få 10% rabatt på avgiften varje gång du handlar

Den 43-åriga kedjan kunde helt enkelt inte ta upp de utökade stängningarna efter att regeringar över hela världen beordrade lockdowns för att bromsa spridningen av coronavirus .

Därför ansökte de den 25 juni – och med nyheter om att det länge hade lidit redan före pandemin anmälde de sig för konkursskydd enligt kapitel 11 Arkivering till US konkursdomstol i södra Texas.

I deras fall noterade kedjan som driver 734 restauranger i 16 länder 2 miljarder dollar i skuld, vilket är mer än 1,7 miljarder dollar i registrerade tillgångar.

VD David McKillips sade i ett uttalande:

”Kapitel 11-processen gör det möjligt för oss att stärka vår finansiella struktur när vi återhämtar oss från det som utan tvekan varit den mest utmanande händelsen i vårt företags historia. Chuck E. Cheese kommer säkert inte att bli den sista pandemikällan, men det kommer att vara en av de mest intressanta att följa. ”

Bitcoin blomstrar

Bitcoin, sade majoriteten, lyckades överleva Coronaviruss bludgeons utan regeringens ingripande.

Efter att ha sjunkit till cirka 3 800 dollar i mitten av mars har världens mest värdefulla mynt knäppts tillbaka med en hämnd, mer än fördubblats och flirts kort med den allt viktiga 10.000 $ -nivån.

Ungefär denna tid förra året då Chuck E Cheese betecknade Bitcoin som en falsk valuta, hade dess pris nått en topp på cirka 14 000 dollar och korrigerade sig tillbaka mot lågheter på cirka 6 000 dollar som det registrerades i slutet av 2019 innan det återhämtade sig före årets halvering.

Bitcoin har under åren fortsatt att bevisa kritiker fel. Från att ha taggats som ” råttgiften kvadrat ”, är dess förmåga att överleva förlöjligande och utnyttja gemenskapens nätverkseffekter enastående. Det har sett det sväva och registrera värderingen av flera miljarder.